З проблемою геморою стикається 10-15% дорослого населення. На що варто звернути увагу, аби попередити хворобу гемороїдальних вузлів:

  • Спосіб життя

Профілактика геморою починається зі звичного способу життя — відмова від шкідливих харчових звичок, низького рівня фізичної активності, вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

  • Харчування

Геморой може з'являтися у результаті частих запорів, які можуть бути викликані порушеним режимом харчування і зловживанням копченими, смаженими та гострими продуктами. Профілактика вимагає підвищеної уваги людини до того, що вона їсть та п'є щодня.

  • Шкідливі звички

Зловживання спиртним та тютюнопаління сприяє загальному погіршенню здоров'я та негативно впливає на кровоносну систему. У людей зі шкідливими звичками, ризик розвитку геморою набагато вищий. Відмова від алкогольних напоїв і тютюну — найкраща профілактика геморою в будь-якому віці.

  • Активність

Низька активність призводить до застою крові в області прямої кишки і ослаблення тазової мускулатури. В результаті можуть розвиватися дистрофічні зміни судин й створюватися передумови для випадання гемороїдальних вузлів. Займайтеся спортом, це корисно!

Якщо у вас є біль та неприємні відчуття — не зволікайте, звертайтеся до нашого центру за консультацією та лазерним лікуванням.

Телефонуйте —  067 676 0 379.

Наші філії є у Львові, Києві, Одесі, Рівному, Хусті, Коломиї та Самборі.

Більше про МЦ «Життя» на нашому сайті: https://medcentrjyttia.com.ua