Варикозне розширення вен: як відбувається власне процес розширення

1. Кров, яка піднімається від нижніх кінцівок до серця, рухається вгору по венах. Цей рух регулюють спеціальні клапани в кровоносних судинах.

2. При нормальному функціонуванні клапанів відтік крові проходить вільно. Якщо клапани ослаблені, вони не закриваються, і кров застоюється в венах, зростає тиск.

3.Підвищений тиск «виштовхує» кров з глибоких товстих вен в систему тонких, розташованих ближче до поверхні тіла. Надлишок крові розтягує і руйнує стінки судин: вони просвічуються через шкіру, утворюючи судинні «сіточки».

4. Тонкі вени стають товстішими і синіють, утворюючи вузлики. Так із тонкої судинної «сіточки» на ногах з'являються помітні випуклі вузли.

Лікувати варикозне розширення вен на ранніх стадіях значно легше, безпечніше та дешевше. Саме тому ми рекомендуємо не зволікати з візитом до флеболога навіть при найменших проявах симптомів варикозу. Записуйтеся на консультацію в МЦ «Життя» та будьте впевнені, що ваші ноги здорові!

Наш номер телефону: 067 676 0 379. 
Наші філії є у Львові, Києві, Одесі, Рівному, Хусті, Коломиї, Самборі та Костополі. Більше про МЦ «Життя» — на нашому сайті: https://medcentrjyttia.com.ua