Види спорту, які не зашкодять при варикозі ніг

1. Водні види спорту. Аквааеробіка, плавання, водний фітнес, синхронне плавання. Вода знижує тиск у венах, тонізує м'язи та тканини.

2. Фітнес. Йога, пілатес, розтягування, бодіфлекс. Віддавайте перевагу заняттям з легкими статичними навантаженнями.

3. Бігові види спорту. Біг підтюпцем на не великі дистанції. Рекомендуємо займатися бігом лише на початкових стадіях варикозу.

4. Скандинавська ходьба. Легкі навантаження і ходьба по прямій місцевості, бажано з м’яким покриттям, без підйомів і спусків. Скандинавська ходьба розподіляє навантаження між ногами і руками, розвантажує вени ніг.

5. Танці. Сальса, бачата, східні танці. Віддавайте перевагу тим танцям, які виконуються в м'якому взутті, а не на підборах. Займатися танцями рекомендуємо лише на початкових стадіях варикозу.

Займатися будь-яким видом спорту, крім плавання, слід в компресійному трикотажі. Компресійні панчохи, гольфи та колготи знижують тиск і навантаження на вени. Також, перед заняттями слід проконсультуватися з флебологом. який порадить той вид спорту, який є безпечним та навіть корисним саме для вас.

Отримати консультацію та пройти ультразвукове обстеження судин ви можете в медичному центрі «Життя». В залежності від стадії розвитку варикозу, лікар призначить вам ефективний курс лікування: профілактичні заходи, за необхідності процедуру склеротерапії («склеювання») для усунення судинних зірочок або лікування методом лазерної абляції, яке передбачає «заварювання» хворої вени.

Наші філії є у Львові, Києві, Одесі, Рівному, Хусті, Коломиї, Самборі та Костополі. Для попереднього запису на консультацію телефонуйте: 067 676 0 379. Більше про МЦ «Життя» читайте на нашому сайті:  https://medcentrjyttia.com.ua/